När det blir för mycket…

Man kan tycka att den som skrivit en hel bok om att inte drunkna i sina känslor inte skulle behöva göra just det. Drunkna i dom alltså. Men det är just vad jag gjort. Det blev överbelastning och därmed översvämning. Ibland rår man inte över sakernas tillstånd. Det hände helt enkelt alltför mycket. Vattenskada i sovrummet, smådjur i köket och den ganska nya datorns bildskärn kraschade och det ingick inte i garantin… Ja värre saker kan hända. Mycket värre saker. Men ändå. Det blev för mycket, jag sov allt sämre och hade behövt livboj dygnet runt. Nu fick jag nöja mig med extra långa mediationspass med rejält staketbyggande och att sedan bädda ned mig långt under täcket. Och i helgen vände det! Så välsignat det är när det vänder. Nu kunde jag njuta av solig skridskofärd med fin is och gott kaffe, utställningen med Helene Schjerfbeck på Waldemarsudde och goda vänners sällskap.
 
Just nu längtar jag annars till min kompis Maggans nya bok som kommer i vår! Jag har alltid tyckt så mycket om hennes kloka krönikor – och det var faktiskt genom dem vi träffades. Även om vi växte upp i samma stad, kände vi inte varandra då. Först när hon i en av de där krönikorna skrev om sin uppväxt i Härnösand tog jag kontakt med henne. Och när vi väl träffats då ville vi inte sluta med det. Två starksköra damer som flera år senare skrev boken “Drunkna inte i dina känslor” om hur det är att vara sådana som vi båda är och hur vi hittat vägar att ta tillvara vår sensitiva begåvning. Och nu äntligen har hon samlat några av alla sina krönikor i en bok. Jag kan känna igen mig i så mycket, inte minst i det här citatet:
Förr tog jag tankarna ”jag är så värdelös, ful och hopplös” på allvar. Idag tänker jag ”jaha, jag har en sådan dag idag”. Förr trodde jag att allt hopp var ute. Idag inser jag att det är bara en uppförsbacke på vägen.
Bild
 

5 comments

 1. finalina73

  Som ny läsare på din blogg är jag glad att ha hittat hit. Jag har läst er bok och ska även gå på en kurs tre gånger ”Lär dig hantera din HSP”. Kanske dyker något upp som ni inte skrivit i boken, kanske inte. Men det ska bli gott att träffa likasinnade.
  Jag har alltid undrat vad som varit fel på mig. Hur jag ena dagen kan stå och föreläsa på en scen med hundra åhörare och dagen efter rulla ihop mig till en boll och aldrig vilja titta ut igen. Mer än en gång har jag funderat på ifall jag var bipolär … Men när er bok hamnade i mina händer så fick jag svar på så mycket. Det känns oerhört skönt. Samtidigt som det känns lite jobbigt att veta att det alltid kommer att vara lite av en berg och dalbana, även om jag kan hantera det lättare med vetskapen om HSP.
  Tack för en väldigt fin och efterlängtad bok.
  Jag ser fram emot att läsa din blogg.
  Ha en jättefin dag,
  Kram Lina

   • finalina73

    ja vi är ju tyvärr väldigt många. Det är nog därför jag känner att det är så viktigt att inte gömma mig bakom en fasad utan stå för det. Visa hur det är och hur det känns. Det är ju så många som känner igen sig …
    Önskar dig en riktigt fin torsdag,
    Kram Lina

 2. Erika

  Tack Doris för en mycket bra och gripande föreläsning vid kvinofrukosten I Trosa!
  Det var mycket härligt och gripande på samma gång att lyssna på det du berättade. Stundtals träffade det rätt in I hjärtat, så det var svårt att hlla tårarna tillbaka.
  Kommer följa din blogg med stort intresse.

  Vänliga hälsningar Erika

Lämna gärna en kommentar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s