Drunkna inte i dina känslor…

…har vi just pratat om i Efter tio hos Malou. Och så har jag fått den första boken hem i brevlådan. Vilken känsla! Det spelar ingen roll alls att det haglar där ute. Jag har solsken i maggropen just nu.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=ar_du_en_highly_sensitive_person&videoid=2175971

9 comments

 1. Marie Svensson

  Det var som om hela jag med mina spridda pusselbitar fick ihop mig själv..den där (kanske inte sista) pusselbiten som förklarar så tydligt och fantastiskt varför jag inte bara kan lämna, lägga bakom mig och sluta älta.
  Sorgen, allmänt tyckande, elaka kommentarer, det som inte blir sagt i rummet – talande tystnad. Ansvaret som jag kan känna att det vilar på mig…
  10 minuter i soffan hos Malou gjorde mig bekräftad, Nu gäller det bara att ta till sig, inte skuldbelägga min själv, lära mig se och läsa boken !
  Tack !!!!!

 2. Yvonne Mattsson

  Ja håller fullständigt med! Redan de inledande orden.. det handlar om mig! Direkt åkte jag till bokhandeln men den var redan slut. Jag kände en enorm lättnad, glädje och energi.Nu startar processen igen om mitt liv med ytterligare en infallsvinkel.
  Tack!

 3. Åsa Bergström

  Tack till mina klasskamrater Doris och Margareta (Franzénskolan och Ångströmskolan i Härnösand) för en härlig intervju hos Malou. Jag har också den här personligheten. Kommentarer som ”Du är så känslig, ta det inte personligt eller som min mamma sa: Du drar upp allt i snoken (näsan)”. Jag har också märkt att jag har en otrolig intuition och ibland tror jag att jag är lite synsk, men det är väl så med den här personligheten. Tidvis har jag trott att folk utsätter mig för pressande situationer. Jag har fått för mig att det syns att jag tar in så mycket och därför har jag lärt mig att dölja detta. Kanske skådespelartalang eller en försvarsmekanism. Jag ville bli skådespelare när jag var liten, men det var inte riktigt rumsrent enligt föräldrarna, så jag blev lärare istället. Nu står jag på arenan på Uppsala universitet. Mina bästa arbetskamrater är studenterna. Mvh Åsa Bergström (fd. Blomqvist).

 4. Doris

  Tack klasskamrat Åsa! Jag känner igen det där att dölja de starka känslorna som böljar där under ytan…

 5. cathrin bellini

  Tack TACK och återigen TACK !! Efter snart 57 år ” hittade ” jag …mig och Känslorna….denna bok kommer från och med nu vara min andra Bibel.

 6. Kia H

  Omg, som man säger nuförtiden, en vän sa till mig att den här måste du läsa. Handlar om känsliga personer. Vad känsliga? Triggad av att alltid höra hur ”känslig” jag är. Hon var en ängel som hade länken som saknades. Hela boken är ett stort ja, så är det. Tack ni båda modiga för hjälpen till mig och många andra för insikt och förståelse. Idag är jag stolt, klok och modig, och vilar däremellan, kram Kia

Lämna gärna en kommentar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s